REȘIȚA URBAN QUEST
concurs de film pentru promovarea Reșiței 11 septembrie – 12 noiembrie 2020
În data de 11 septembrie 2020 am lansat Reșița Urban Quest, concurs de film pentru promovarea Reșiței, adresat tinerilor. Organizatorii concursului sunt: Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Caras-Severin, Centrul de Voluntariat Reșița și Primăria Reșița. După cum se observă, în orașul nostru se fac multe lucrări de modernizare și înfrumusețare prin eforturile autorităților, lucrări de care vom beneficia cu toții. Sunt însă lucruri pe care le putem face pentru Reșița, promovând locurile interesante, pline de povești și de istorie și să le readucem la viață, să le redăm strălucirea. Tineri au idei prețioase și prin filmele lor am putea schimba și împrospăta imaginea Reșiței. Prin aceste filme cu Reșița investim energie pozitivă și încercăm să facem Reșița mai atractivă pentru fiecare dintre noi, dar și pentru vizitatori! Stimulăm tinerii între 14 și 35 de ani să facă un exercițiu de analiză a orașului, să-și imagineze că sunt turiști, prima dată în oraș și vor să le transmiți cunoscuților, într-un film de maxim 5 minute, ce au descoperit în Reșița.
Concursul are trei etape:
• Înscriere echipe de unu până la maximum trei membri,
• Documentare timp de circa două săptămâni: realizare scenariu, filmare cadre din oraș și realizare interviuri cu persoanele recomandate de către organizatori. Imaginația voastră ar trebui să depășească orice limită!
• Montare video. dacă acest domeniu le este mai necunoscut participanților, organizatorii acordă îndrumare. Juriul a fost ales cu grijă și este format din cinci oameni de seamă:
• Oana Giurgiu: producător de film, director executiv TIFF
• Florin Șerban: regizor
• Cosmin Savu: jurnalist, realizator Pro Tv “România te iubesc”
• Raluca Ion-Balogh: editor Republica
• Grațian Mihăilescu: fondator UrbanizeHub, antreprenor
Premii
• Premiul I – 1000 lei
• Premiul II – 700 lei
• Premiul III – 400 lei
• Mențiune – 200 lei
REGULAMENT 1. Organizatori și perioada de desfășurare a concursului: Concursul Reșița Urban Quest este organizat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Caraș-Severin, în parteneriat cu Primăria Reșița și Centrul de Voluntariat Reșița. Calendarul concursului:
• 11 septembrie – 25 octombrie 2020: campania de promovare a concursului;
• 1 – 25 octombrie 2020: înscrierea participanților la concurs, prima etapă, cea de documentare;
• 25 octombrie – 8 noiembrie 2020: a doua etapă a concursului, cea de montaj video;
• 8 – 12 noiembrie 2020: jurizarea;
• 19 noiembrie 2020: proiecția filmelor și premierea participanților la Palatul Cultural Reșița.
2. Înscrierea 2.1. Înscrierea se realizează în perioada 1 – 25 octombrie 2020, prin completarea formularului de înscriere disponibil la următorul link: https://bit.ly/3cDtFKx2.2.
Participarea se poate face individual sau în echipe de maximum trei membri.
3. Drepturile de autor
3.1. Materialele înscrise în concurs trebuie să respecte legea drepturilor de autor;
3.2. Participanții sunt unici responsabili asupra unor consecințe directe sau indirecte ce pot apărea ca urmare a participării cu materiale în acest concurs;
3.3. Organizatorii au dreptul de a publica/utiliza materialele participante la concurs;
3.4. Organizatorii concursului nu au nicio răspundere şi nu vor fi implicați în litigii legate de proprietatea materialelor înscrise de către participanți.
4. Jurizarea
4.1. Filmele vor fi apreciate în funcție de relevanță, originalitate, calitate artistică și tehnică. Diversitatea și inovația prezentării obiectivelor turistice vor fi punctate suplimentar. Astfel, vă recomandăm să vă depășiți limitele și să luați interviuri oamenilor care lucrează la oțelărie, bluming, motoare navale, aglomerator, șamotă etc.
4.2. Decizia juriului este definitivă și irevocabilă.
5. Drepturile şi obligațiile participanților
5.1. Să participe la concurs tineri cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani;
5.2. Să fie jurizați în mod echitabil, în aceleași condiții şi după aceleași criterii;
5.3. Să respecte condițiile de participare şi deciziile oficiale ale organizatorilor;
5.4. Să citească prezentul regulament înainte de înscriere, iar odată cu acceptarea acestuia, se obligă să renunțe la dreptul lor de a contesta calitatea deciziilor juriului;
5.5. Să nu angajeze public numele organizatorilor în contexte defăimătoare pentru imaginea acestora;
5.6. Să completeze cu informații corecte și reale toate datele solicitate;
5.7. Să nu facă publice filmele înaintea jurizării.
6. Drepturile și obligațiile organizatorilor
6.1. Se obligă să menționeze numele autorilor alături de materialele realizate de ei, pe tot parcursul concursului;
6.2. Asigură confidențialitatea datelor personale ale concurenților. Detaliile participanților pot fi folosite doar pentru funcționarea normală a concursului;
6.3. Își rezervă dreptul de a modifica acest regulament când şi de câte ori este necesar, obligându-se să aducă la cunoștință acest lucru participanților.
6.4. Își rezervă dreptul de a publica și de a promova filmele participanților după finalizarea concursului.
7. Clauze finale Prin înscrierea la acest concurs, participantul confirmă faptul că a citit şi a înțeles prevederile de mai sus. Informații suplimentare se pot solicita prin e-mail: resitaurbanquest@gmail.com
https://www.facebook.com/events/1046117729143351/

Lista obiective 1

Lista obiective 2

Frumusețea stă în ochii privitorului, iar aparatul de fotografiat sau camera de filmat puse în mâna oamenilor cu suflet fac lucuri extraordinare. Felicitări.

BDE – FOTO

BDE – VIDEO